Menu Luk

Daal med Tandoori Masala

Tid: ca. 45-60 min.

Sværhedsgrad: Medium

Portioner: 20 – 22

Det skal du bruge:

400 gr. Gulerødder

650 gr. Kartofler

2 store peberfrugter

9 fed hvidløg

2 store løg

1 æble

150 gr majs

100 gr. Spinat

Saften fra 1 lime

2 spiseskefuld olie

2 dåser hakkede tomater

2 dåser kokosmælk

6 dl røde linser

1 ds tomat puré

1 teskefuld kanel

1 teskefuld kardemomme

1 teskefuld peber

2 spiseskefulde salt

5 boullionterninger

1 liter vand

2 spiseskefuld krydderisalt fra Lidl (deres version af aromat som er vegansk)

1 spiseskefuld hvidløgspulver

4 spiseskefulde tandoori masala krydderi

2 teskefulde spidskommen

2 teskefulde stødt koriander

Ris og evt brød og frisk koriander til servering.

Det skal du gøre:

Skær og snit alle dine grøntsager

Svits løg, peberfrugt og hvidløg i olien, indtil de er gyldne.

Tilføj derefter tomat puré, spidskommen, hvidløgspulver, koriander, tandori masala, kardemomme og kanel – svits det med i et par min. Sørg for at det ikke brænder fast i bunden, tilføj evt vand under svitsningen.

Dernæst hælder du hakkede tomater, kokosmælk, vand, linser, gulerødder, æble, kartofler, salt, krydderi salt og peber i gryden og rører godt rundt.

Nu skal det bare simre i 20-25 min. Rør i det jævnligt, da det gerne vil brænde på.

Når det næsten er done, så hælder du dine majs og spinat i. Lader dem koge med i et par minutter. Derefter slukker du for varmen og saften fra din lime tilføjes.

Nu skal du bare smage til 😍

Velbekomme!

Tip!

– Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med nogle andre. – Men behold gerne æblet, det giver en rigtig god sødme til retten.

Denne ret er ret mild, og er i den grad børnevenlig, så hvis du er til det lidt mere spicy, kan en frisk chili eller chili pulver tilføjes fra start.🌱

Så er vi klar til “ligegyldighederne”

Jeg har ikke så meget at sige til denne ret. Den smager af indisk restaurant. Der er rigtig mange smagsnuancer og jeg elsker det!

Hvis du er interesseret i det Indiske køkken, så kræver det at du går lidt amok i krydderier, der bliver som regel brugt rigtig mange forskellige krydderier i retterne.

To buy liste:

Kardemomme

Spidskommen

Kanel

Karry (gerne forskellige slags)

Gurkemeje

Nellike

Stødt Koriander

Garam masala

Chili

Cayenne peber

Stødt ingefær

Jeg har i denne ret brugt tandoori masala krydderi, som er en passende blanding af mange af ovenstående krydderier.

Jeg vil foreslå dig at tage til en grønthandler eller et stort marked og købe dine krydderier. Der har de ofte store standere med alverdens krydderier til fair priser.

…Held og lykke med det indiske køkken! Tro mig det er sjovt!🌱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *