Menu Luk

Vegansk Paprikagryde

Tid: 30-45 min

Sværhedsgrad: nem

Portioner: 10-12

Du skal bruge:

2 løg

7 fed hvidløg

3 røde og gule peberfrugter

2 dåser hakkede tomater

2 dåser tomat puré (dem på 140gr.)

2 dl vand

1 lille dåse majs

4 spiseskefulde sød paprika

1 teskefuld røget paprika

1/2 teskefuld hvidløgspulver

1/4 teskefuld peber

1 teskefuld salt

5 plantepølser (gerne naturli’ fra frost/anamama.)

1 hel pakke røget tofu, skåret i mindre tern.

1 grøntsagsbouillon terning

2 spiseskefulde ketchup

300 ml. plantefløde

Gode ris til servering

Fremgangsmåde:

Start med at snitte dine løg og hvidløg og svits dem i gryden med olie.

Imens de syder i gryden, hælder du dine dåse tomater og peberfrugter i en foodprocessor til det bliver en chunky sovs.

Når løgene er færdigsvitsede hælder du din chunky sovs i gryden, og tilføjer alle de øvrige ingredienser, bortset fra fløde, pølser og tofu.

Nu sætter du dine ris over, og imens lader du sovsen simre på mild varme.

Derefter skal du stege dine plantepølser. Når de er færdige tager du dem af panden og hælder dine tofutern på panden. Imens de steger, skærer du dine pølser i skiver og hælder også dem på panden. Nu steger du dine tofutern og pølseskiver til de ser sprøde og lækre ud.

Når de er stegt, tager du sovsen af varmen, og hælder tofu og pølser i gryden og vender det rundt.

Nu skal sovsen lige køle lidt af i få minutter, her kan du lige gøre risene klar til servering.

Når sovsen er kølet lidt af, hælder du fløden i, smager Paprikagryden til og så er der serveret! 🌱

Velbekomme!

Så er vi klar til “ligegyldighederne

Tjekliste:

– børnevenlig ✔️

– nem at lave✔️

– mættende✔️

– værdig til en aften du får gæster✔️

Tips:

🌱Du kan sagtens spise både pasta, kogte kartofler eller kartoffelmos til retten i stedet for ris.

🌱Du behøver ikke blende dåsetomat og peberfrugt, men jeg synes det giver en flot tyk sovs

🌱Du kan sagtens skifte tofu og pølser ud med grøntsager, hvis du er mere til det.

Håber du får glæde af opskriften❤️