Menu Luk

Veganske bøffer af butternut squash, tomater og mandler

Sværhedsgrad: medium
Tid: 1 t 30 min
Portioner : Ca. 12-16 bøffer

Du skal bruge:


280 gr. Friske tomater skåret i tern
570 gr. Butternut squash (svarer Ca til en lille butternut)
4 fed hvidløg
1,5 dl mandler
1 dl havregryn
50 gr. Smør
2 spiseskefulde gærflager
1 spiseskefuld krydderisalt fra Lidl (Kania seasoning salt, som er en vegansk udgave af Aromat)
2 spiseskefulde olie
1 teskefuld paprika
1 teskefuld harisa
2 teskefulde salt
1 teskefuld hvidløgspulver
4 knivspids røget paprika
1 teskefuld peber
2 teskefulde tørret rosmarin
7-10 soltørrede tomater

Fremgangsmåde:


Skær butternut og tomat i tern, læg dem i et fad med olie, salt, krydderisalt, paprika, harisa og hvidløgspulver, vend det godt rundt og sæt det i oven ved 200 gr. i Ca 40 min eller indtil butternut er mør og væden er væk. Rør gerne rundt i fadet en enkelt gang undervejs.

Når det er mørt kommes det i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne, bortset fra smør.
Alle ingredienser blendes godt sammen, og imens smelter du smørret og sørger for at din ovn står på 210gr. Varmluft.

Alternativt kan du dampe/stege grøntsagerne på panden til de er møre.

Når hele herligheden er blendet,
Så smider du store spiseskefulde af farsen på en bradepande og moser dem lidt med spiseskeen så de bliver flade som en bøf, de må gerne være rustikke. Hav en kop med varmt vand til at dyppe skeen i efter hver klat, så farsen ikke hænger for meget fast på skeen.

Når du har lavet dine rustikke bøffer, hælder du smeltet smør henover hver bøf og sætter dem derefter i ovnen i Ca 15 min.

Hvis du godt kan lide de får lidt stegeskorpe, så kan du stege dem kort på panden, før de kommes i oven, men de er nogle slemme fedtsugere på panden og de skal vendes meget forsigtigt, jeg laver dem selv i ovnen og det bliver super lækkert.

Jeg spiser dem på rugbrød, til salater, i burgere eller til kartofler og sauce. Mulighederne er mange!
Uanset hvad, er det en RIGTIG sund bøf med masser af umami og smag❤️

“Så er vi klar til ligegyldighederne”


Jeg stod sgu lige en dag i mit køkken og ikke gad handle ind, men jeg havde lyst til bøffer, så jeg brugte lige hvad jeg havde hjemme. Jeg var så heldig at jeg havde butternut squash og tomater i fryseren fra egen avl i sommers, og det tænkte jeg var en kombi jeg ikke sådan lige havde set som bøf.
Så jeg luskede lidt yderligere rundt i krydderi skuffen og forrådet i skabene. Jeg satte alle ting op på bordet som jeg tænkte kunne fungere sammen og så prøvede jeg mig bare lidt frem. Jeg synes det gik ret godt og derfor deles opskriften nu med dig❤️

Håber den kan bruges!

Skriv gerne kommentarer hvis du har spørgsmål eller har prøvet at lave dem.

God dag til dig ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *