Menu Luk

Vegansk Brombærkage

Obs! På billedet er kagen lavet som muffins.
Opskriften er dog nok til at lave en hel bradepandekage.
– Hvis du laver muffins af hele portionen bliver der omkring 50 stk.

Det skal du bruge:

290 gr. Naturli’ Smørbar (plantesmør)

1000gr. Sukker
250ml. Naturli’ soya cuisine eller anden plantefløde.
750 ml. Sødet soyamælk (evt den blå fra Naturli’)
800 gr. Hvedemel
4 tsk natron
8 tsk vanille sukker
Brombærmarmelade efter behov.

Sådan gør du:

Du starter med at smelte smørret, og derefter blandes sukkeret grundigt sammen med det smeltede smør.

Derefter hældes fløde og mælk i kagen lidt efter lidt under omrøring.
Herefter sigtes mel, natron og vanille i dejen. (Det bedste resultat får du, hvis du sigter det i, da du på den måde undgår klumper i dejen)

Dejen hældes i en bradepande foret med bagepapir, smurt med smør.

Derefter kommes små klatter Brombærmarmelade i kagen hist og pist, efter behov.

I ovnen på 200 gr alm. Ovn /185 gr. varmluft i ca. 45 min.

Ingen ovne bager ens, så tjek den efter 40 min med en gaffel.

VOILA 

Servicemeddelelse:
ingredienserne kan købes langt de fleste steder, men kan med garanti købes i både Rema 1000, Føtex og Bilka.

Kagen kan nemt holde sig 5-6 dage på køkkenbordet i en lukket beholder.


Så er vi klar til “ligegyldighederne”


Denne kage er ikke en kage du spiser på slankekur, men den smager af så meget, at glasur ikke er nødvendigt.
Jeg serverede den for en bager engang, hun var målløs og sagde at det var den bedste kage hun havde fået i mange år.
Hemmeligheden er nok, at jeg ikke er typen der sparer på smør, fløde og sukker i mit bagværk.
Altså… Ska’ vi have kage eller ska’ vi ikke have kage ?! I kage sparer jeg ikke på kalorierne, det er så sjældent jeg egentlig har lyst til kage, så når jeg endelig har, så skal det også gøres ordentligt.

– Hvis jeg sagde det til en psykolog ville hun kigge bedrevidende hen på mig og sige: “Ja Kimmie, det er jo typisk Borderline tænkning det dér, det hele skal være sort/hvid, enten eller.” Jeg kunne så svare tilbage: “Ja det er jo typisk psykologtænkning det der, man kan fandeme ikke engang have en kagepræference uden at ens diagnose skal blandes ind i det.”

En af de “små glæder” ved at have borderline, er at alt jeg gør, nu lige pludselig kan forklares med diagnosen. Før hed det sig bare at Kimmie var en frisk pige med ben i næsen, der vidste hvad hun ville have. Nu hedder det sig at hun er intens, fordi hun har borderline.
Det bliver i øvrigt sagt af de samme mennesker som hele tiden tuder en ørene fuld af at: “Kimmie nu skal du huske at du ikke ER din diagnose, du er så meget mere end din diagnose”
– Hvis det ikke gør en forvirret hvad gør så ?

Godt godt, så formåede vi både at få delt en lækker opskrift OG snakket lidt fordomme indenfor psykriatrien. Så langt så godt.

Et af mine mål med denne blog er at få talt åbent om psykisk sygdom.

Nu blander jeg en stigmatafyldt diagnose ind i en kageopskrift, mange ville mene at det er “unødvendigt”. Ja og hvorfor er det egentlig det ? Hvorfor skal diagnoser behandles som om de er hemmelige, pinlige og beskidte ?
Psykisk sygdom burde ikke være tabu, men jeg kender rigtig mange mennesker der er flove over deres diagnoser. Det er SÅ synd. Jeg var selv flov over min i mange år. Til sidst “sprang jeg ud” i et offentligt opslag på min Facebook. Det var en vild følelse. Men jeg fik KUN positiv feedback, og jeg kunne nu slappe meget mere af i diagnosen. Nu var det ude af posen, og folk omkring mig kunne godt håndtere informationen.

Jeg er stor fortaler for at man er åben med psykisk sygdom. Så vi får TALT om det i samfundet, så man ikke skal føle sig “forkert”, udenfor eller anderledes, bare fordi man har en diagnose.
Hvis alle var åbne omkring sådanne ting, tænk så hvordan verden så ud ?
Jeg er ret sikker på at verden ville være et bedre sted, med bedre forståelse for psyken og hvilke behov der er, og dermed også bedre hjælp.

Bryd tabuet sammen med mig❤

Ha’ en dejlig dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *