Menu Luk

Vegansk gryderet med peanutbutter og kidney bønner

Du skal bruge:

110 gr. græskar eller vintersquash i tern

250 gr. knoldselleri i tern

1 æble

1 stort løg

5 fed hvidløg

5 gr. frisk ingefær

2-3 chili

250 gr. squash i skiver

200 gr grillede syltede peberfrugt (fås i stort set alle dagligvarebutikker, giver en fantastisk smag, brug gerne lidt af væden også)

40 gr. peanutbutter

1 dåse kidney bønner

1 dåse kokosmælk*

2 dåser hakkede tomater*

1 stor spiseskefuld sød paprika

1/4 teskefuld peber

1/2 spiseskefuld salt

1 grøntsagsbouillonterning

Saften fra 1/2- 1 lime

* hvis der ønskes en fyldigere ret, kan der bruges 2 dåser kokosmælk og 1 dåse hakkede tomater – jeg gør begge dele alt efter humør. 🌱

Fremgangsmåde:

Snit hvidløg, chili og ingefær fint.

Snit løgene.

Svits det godt på panden til det dufter skønt.

Tilføj resten af ingredienserne bortset fra kidney bønner, squash og lime.

Lad det simre i 10 minutter og tilføj squash.

Lad det nu simre indtil alt er mørt.

Tilføj kidney bønner og limesaften og smag retten til.

Voila!

Serveres med basmatiris og evt et godt brød 🌱

Velbekomme 🙏

Gryderetten indeholder ca. 80 kcal pr 100 gram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *