Brombærsauce:
1500 gr. Brombær
850 gr sukker
6 teskefulde vanillesukker
5 dl vand
Evt lidt citronsaft
Fremgangsmåde:
Kom hele moletjavsen i en gryde.
Kog op og lad det simre i 10-15 minutter eller indtil brombærene er godt møre.
Skum af – (Fjern skummet)
Lad det køle lidt af og blend hele massen.
Si kernerne fra, mos det godt igennem med en ske, så intet bortset fra kerner går til spilde.
Hæld derefter tilbage i gryden, kog op, smag til.
Hældes direkte på skoldede glas og låget på med det samme.
Voila ❤️🌟
Brombærmarmelade:
1 kg. brombær
600 gr. sukker
1 spiseskefuld vand
3 teskefulde vanillesukker
Evt lidt citronsaft
Fremgangsmåde:
Kom hele moletjavsen i en gryde.
Kog op og lad det simre i 10-15 minutter eller indtil brombærene er godt møre.
Skum af – (Fjern skummet)
Lad det køle lidt af og blend hele massen.
Si kernerne fra, mos det godt igennem med en ske, så intet bortset fra kerner går til spilde.
Hæld derefter tilbage i gryden, kog op, smag til.
Hældes direkte på skoldede glas og låget på med det samme.
Voila ❤️🌟
Tips:
Jeg bruger ikke atamon eller andre konserveringsmidler.
Jeg bruger heller ikke noget til at “Tykne” med.
Jeg sørger for at glassene er rene og nyskoldede og at massen er så varm når det hældes i glasset, at der dannes vakuum – altså at låget ikke klikker når man trykker ovenpå det. Hvis der ikke bliver dannet vakuum i et glas, sørger jeg for at det glas spises først. 🌱
Desuden passer jeg på holdbarheden, ved kun at holde glasset åbent når det er absolut nødvendigt og jeg bruger kun helt rene redskaber til at fiske indholdet op af glassene. Desuden har jeg dem altid på køl både før og efter åbning.
God fornøjelse!
Pingback:Veganske Pandekager – Kimmie Modsat