Menu Luk

Den orientalske Februargryde

Du skal bruge:

2 løg

4 fed hvidløg

400 gr. kartofler

100 gr. gulerødder

270 gr. filet bitar fra hälsans kök (køderstatning der smager som kylling) *

3-4 teskefulde tamari

1,5 grøntsagsbouillonterninger

Saften fra 2 lime

1 dåse kokosmælk

4 dl. vand

2 limeblade

2,5 spiseskefulde Madras karry*

1/2 teskefuld kanel

1/2 teskefuld muskatnød

1,5 spiseskefulde peanutbutter

2 teskefulde rørsukker

* Du kan godt bruge andet end filet bitar, men eftersom det er den bedste erstatning i mine øjne, så er det den jeg har valgt at bruge her. Men hvis du ikke er tosset med køderstatninger, så kan du komme ekstra grøntsager i eller evt erstatte med kikærter 🌱

* Du kan godt bruge andet karry end madras, det er bare den jeg har valgt at bruge, da den passer godt ind.

* Du kan bruge alm. sukker

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle og skære grøntsagerne.

Løgene sauteres i gryden med olie – når de er halvvejs i den proces, tilføjes gulerødder og hvidløg.

Når løgene er blevet gyldne og lækre, tilføjes alle krydderierne og limeblade – evt. med lidt mere olie og det hele sauteres videre i et par minutter. – Hvis det vil brænde på, så tilføj lidt vand.

Herefter tilføjes vand, kartofler, kokosmælk, bouillon, rørsukker og tamari.

Nu skal det stå og simre indtil grøntsagerne er møre.

I mellemtiden steger du filet bitar på en pande til den bliver gyldne, sæt dem derefter til side.

Når grøntsagerne er møre, tilføjes peanutbutter, filet bitar og limesaft.

Retten røres rundt indtil peanutbutteret er opløst og voila!

Så er der mad!

– Serveres gerne med basmatiris, peanuts, cashewnødder og evt. frisk koriander på toppen 🌱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *