Du skal bruge:
100 gr. rødbede
250 gr. kartofler
225 gr. løg
6 fed hvidløg
5 gr. ingefær
10 gr. hakket chili
300 gr. squash
1,5 spiseskefulde sød paprika
0,5 teskefuld gurkemeje
0,5 spiseskefuld stødt koriander
0,5 spiseskefuld stødt spidskommen
3 grøntsagsbouillonterninger
70 gr. røde linser
0,5 – 1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 dåse kikærter
200 gr. syltede peberfrugter
2 spiseskefulde peanutbutter
Saften fra 1 lime
2,5 spiseskefulde tamari
400 ml vand
Fremgangsmåde:
Start med at snitte løg, og steg dem i olie indtil de er gyldne og lidt brune
Snit herefter hvidløg, chili og ingefær og tilføj dem til løgene sammen med alle krydderierne.
Svitses ved medium varme i 2 min under omrøring.
Skræl og skær rødbeder i mundrette stykker og tilføj dem til retten sammen med vandet, kokosmælk, hakkede tomater og de røde linser.
Lad det koge i Ca. 7 min.
Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker og tilføj dem til retten sammen med de syltede peberfrugter.
Lad det simre i 10 minutter.
Tilføj herefter squash, peanutbutter og bouillon.
Lad det simre i yderligere 10 minutter eller indtil grøntsagerne er møre og lækre.
Tilføj derefter kikærter, limesaft og tamari og lad det koge kort herefter.
Så skal retten bare smages til og serveres med basmatiris og evt. frisk koriander på toppen og godt brød 🌱
Velbekomme!
Så er vi klar til “ligegyldighederne” 🌱
Du undrer dig måske over at denne ret hedder Januargryden.
Det gør den fordi jeg har en drøm om at udgive en gryderet, hver måned dette år.
Det er lidt ambitiøst, især fordi jeg PT er gravid. Men det er i hvert fald drømmen!
– Retten er varm, fyldig og lidt spicy og jeg har brugt de grøntsager jeg selv har i mit vinterforråd🌱
Den er lidt orientalsk inspireret, men mest er den bare sat sammen, som jeg synes en gryderet skal sammensættes – nemlig med det fede fra peanutbutter, det syrlige fra lime, det salte fra tamari, det søde fra rødbede og kokos og det spicy fra chili.
Når jeg spiser denne ret, så behøver jeg ikke andet, fordi alle mine smagsløg bliver stimuleret.
Du undrer dig måske over tilstedeværelsen af rødbede. – Jeg kan godt lide at bruge æble eller rødbeder i mine orientalske retter, da de netop giver dén sødme der fuldender retten 🌱
Jeg håber det smager 🌱