Menu Luk

Melon sirup

Til ca. 700ml. Sirup

Du skal bruge:

950 ml. melon (Ca. indmaden fra 2-3 MODNE meloner – jeg brugte galia melon, cantaloupe og honning melon, du kan også bruge vandmelon, men vær OBS på at siruppen nok skal koge længere, da vandmelon er mere væskeholdig.)

1 dl rørsukker *

1 ts vanillesukker

4,5 teskefulde frisk limesaft

Fremgangsmåde:

Blend melon grundigt.

Hældes i en gryde og småkoges i 30 min.

Tag skummet fra ( hvis det forekommer)

Derefter kommes rørsukker i.

Koges yderligere 20 min.

Derefter tilføjes vanillesukker
og frisk lime saft, koges 2 min og så er den færdig.

Hældes direkte i lufttætte flasker eller glas som er grundigt rengjorte og skoldede. Så kan siruppen holde flere måneder på køl.

– Grunden til at siruppen skal koge så længe, er for at den skal koges ind, så vandet fordufter og den bliver tykkere og mere intens i smagen.

– Du kan koge den i kortere eller længere tid, hvis du ønsker en mildere eller mere intens Sirup.

– Indholdet af sukker og lime kan formindskes eller forøges. Det er op til dig. 🌱

* Du kan bruge alm. hvidt sukker.

– Siruppen tykner en del når den kommer på køl og får en mere sirupsagtig konsistens.

Så er vi klar til “ligegyldighederne

Denne Sirup kan bruges til alverdens ting.

Kan tilføjes i smoothies, i vandglasset, i din drink, i din te, kan tilføjes alkohol og bruges som shots, vendes i salaten, kan hældes i isterningsbakker og tilføjes kolde drikke som eksotisk twist…

Mulighederne er uendelige. Kort sagt kan det bruges overalt hvor lidt melonsødme kunne passe godt ind…

God fornøjelse 🌱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *