Til ca. 700ml. Sirup
Du skal bruge:
950 ml. melon (Ca. indmaden fra 2-3 MODNE meloner – jeg brugte galia melon, cantaloupe og honning melon, du kan også bruge vandmelon, men vær OBS på at siruppen nok skal koge længere, da vandmelon er mere væskeholdig.)
1 dl rørsukker *
1 ts vanillesukker
4,5 teskefulde frisk limesaft
Fremgangsmåde:
Blend melon grundigt.
Hældes i en gryde og småkoges i 30 min.
Tag skummet fra ( hvis det forekommer)
Derefter kommes rørsukker i.
Koges yderligere 20 min.
Derefter tilføjes vanillesukker
og frisk lime saft, koges 2 min og så er den færdig.
Hældes direkte i lufttætte flasker eller glas som er grundigt rengjorte og skoldede. Så kan siruppen holde flere måneder på køl.
– Grunden til at siruppen skal koge så længe, er for at den skal koges ind, så vandet fordufter og den bliver tykkere og mere intens i smagen.
– Du kan koge den i kortere eller længere tid, hvis du ønsker en mildere eller mere intens Sirup.
– Indholdet af sukker og lime kan formindskes eller forøges. Det er op til dig. 🌱
* Du kan bruge alm. hvidt sukker.
– Siruppen tykner en del når den kommer på køl og får en mere sirupsagtig konsistens.
Så er vi klar til “ligegyldighederne”
Denne Sirup kan bruges til alverdens ting.
Kan tilføjes i smoothies, i vandglasset, i din drink, i din te, kan tilføjes alkohol og bruges som shots, vendes i salaten, kan hældes i isterningsbakker og tilføjes kolde drikke som eksotisk twist…
Mulighederne er uendelige. Kort sagt kan det bruges overalt hvor lidt melonsødme kunne passe godt ind…
God fornøjelse 🌱