Menu Luk

Ovntørrede tomater og peberfrugter

Lav dine egne tørrede eller semitørrede tomater og peberfrugter.

Det er noget af det lækreste og nemmeste man kan lave i et køkken.

Du skal bruge:

-Tomater og eller peberfrugter nok til 2 bagepladefulde. (fungerer bedst med cherry tomater som skæres i halve. Dog har jeg brugt almindelige tomater til billederne, fordi jeg er Kimmiemodsat)

-En god sjat olivenolie

-Salt

-Sukker

-Tørrede krydderurter som timian, oregano, basilikum eller rosmarin (min favorit er timian)

-Tålmodighed

Fremgangsmåde:

Skær dine cherrytomater i halve og dine peberfrugter i Ca samme størrelse som dine halve tomater.

Kom dem i en skål og hæld en sjat olivenolie over og bland det godt rundt

Fordel indholdet på to bageplader (med bagepapir under) husk at skindet skal vende nedaf.

Tænd ovnen på 100 grader. (ligemeget om det er varmluft eller ej)

Drys gavmildt med både salt, sukker og tørrede krydderurter og sæt derefter ind i ovnen.

Her skal de stå i 3-4 timer alt efter hvor tørrede du ønsker de skal være.

Bered dig på at dit hus kommer til at dufte som englene synger.

Når du vurderer at dine ovntørrede lækkerier er færdige, kan de opbevares i et glas med låg i olielage. Hvis de er dækket af olie hele tiden kan de holde sig rigtig længe.

Husk at skolde glasset inden brug, og hæld lækkerierne direkte fra ovnen og ned i glasset, lad dem ikke stå for længe. (af hensyn til holdbarhed)

Husk at få alt overskudsolie fra bagepladen med i glasset.

Tip:

De kan bruges til salater, pitabrød, sandwich, i gryderetter og til at lave den lækreste Pesto med:

Vegansk Tomatpesto

Tip:

Olien som dine tomater og peberfrugter har lagt i smager himmelsk! Den kan du også bruge til alverdens retter.

Tip:

Sidst jeg lavede disse lækkerheder, valgte jeg at fylde en bradepande op med tomater, peberfrugter, løg, hvidløg, salt, peber, krydderurter, sukker og olie og satte den med ind i ovnen og lod den bage med i de 4 timer.

Jeg fik det lækreste møre fyld som kunne blendes direkte til lækker tomatsuppe.

På den måde får man lige udnyttet ovnen yderligere i de 4 timer den alligevel står der og er igang.

God fornøjelse ❤️

2 Comments

  1. Pingback:Scrambled tofu – Kimmie Modsat

  2. Pingback:Vegansk Tomatpesto – Kimmie Modsat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *