Sværhedsgrad: Nem
Portioner : 6-8
Du skal bruge:
80 gram solsikke og græskarkerner. *
400 gram hvedemel
200 gram rugmel *
3 teskefulde fint salt
2.5 teskefulde rørsukker*
2 teskefulde bagepulver
3/4 dl. Olie
2.5-3 dl. Vand
Fremgangsmåde:
De tørre ingredienser blandes grundigt sammen.
Derefter tilføjes olie og vand. Og den æltes godt sammen. Tilføj mere vand eller mel hvis nødvendigt.
Klar til brug ☺️
Tips og tricks:
*Hvis du ikke har rugmel så kan du bare udelukkende bruge hvedemel.
*Kernerne kan undlades, eller forøges i mængde eller udskiftes med andre slags kerner eller frø.
*Du kan bruge alm. Sukker i stedet for rørsukker.
Man kan nemt boppe dejen op med friske krydderurter, hvidløg og krydderier.
Hvis ikke du har adgang til bål eller snobrødspinde, så kan de laves som fladbrød, enten på en grill/rist eller på panden.
De smager godt til supper, gryderetter eller indiske retter.
Så er vi klar til “ligegyldighederne”
Denne opskrift kalder jeg “sundere” i mangel på bedre ord.
Vi herhjemme er ikke glutenallergiere, men vi er begge lidt intolerante. Derfor er en del af melet skiftet ud med rugmel og så er der tilføjet lidt sundt knas i form af kerner, de bliver nemlig mega lækre over bålet.
Jeg laver dem også tit til Indiske retter, hvor jeg oftest laver dem som fladbrød på panden og drypper dem med hvidløgsolie eller hvidløgssmør.
Jeg blander alverdens ting i dejen, frisk persille, koriander, hvidløg, chili, soltørrede tomater… Ja alt er muligt.
De er også rigtig gode når de er lavet udelukkende på hvedemel, men mætter ikke lige så meget. 🌱
Velbekomme 🙏 💚
Pingback:Grøn karry suppe med kulling – Kimmie Modsat
Pingback:Nem vegansk aspargessuppe – Kimmie Modsat