Menu Luk

Syltede chili

Til et stort glas:

Du skal bruge:

Ca. 50 chili – gerne i forskellige farver – dog med ca. samme styrke.

4,5 dl Eddike

120 gr. Sukker

Tilføj evt peberkorn, hvidløg, lagerbærblade eller krydderurter.

Fremgangsmåde:

Kog eddike og sukker op indtil sukkeret er opløst.

Skær dine i chilier i passende stykker, eller prik huller i skindet hvis de skal syltes hele.

Skold glasset og låget grundigt.

Hæld dine chili i glasset, pres dem lidt sammen med en ske. Fyld derefter glasset helt op med lagen. Lagen skal koge når du hælder det på glasset.

Skru låget på med det samme, så skulle glasset gerne danne vakuum. Hvis låget stadig kan klikke når du trykker ovenpå det næste dag, så er der ikke dannet vakuum, og så er holdbarheden forringet, men de kan stadig holde nogle måneder.

Brug kun rene redskaber til at fiske chilierne op, lad ikke glasset stå uden for køl eller åben for længe – så giver du de bedste betingelser for holdbarheden.

Opbevares i køleskabet.

De skal lige stå et par uger før de spises.

Velbekomme🌱

Psst!

Vil du gerne dyrke dine egne chili, ligesom jeg har gjort i de sidste 3 år, så kig her:

Dyrkning af chili og peberfrugt

– god fornøjelse! ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *