Denne opskrift, er til en stor portion, nok 15 portioner. Jeg laver altid store portioner herhjemme. Alt mad jeg laver har god holdbarhed, da det er vegansk, så retterne kan snildt holde sig en uge i køleskabet. Jeg fryser også ned i portioner, så jeg altid har lækker mad til en dårlig dag😉
Du skal bruge:
– 3 løg
– 1/2 helt hvidløg
– 1 æble
– 2 dåser hakkede tomater (Jeg blender dem, da jeg har en herhjemme, der ikke gider tomatstykker, men det behøves ikke)
– 250 ml. Plante mælk, helst soyadrik – Usødet (evt den grønne fra Naturli’)
– 1.5 l. Vand
– 4 grøntsagsboullionterninger
– 90 ml. Soya madlavningsfløde (Kan I hvert fald købes i Aldi, Føtex, Bilka, Rema)
– 3 store spiseskefulde ketchup
– 1 lille spiseskefuld salt
– 1 lille spiseskefuld hvidløgspulver
– 3 laurbærblade
– 1/2 spiseskefuld peber
– 1 spiseskefuld paprika
– 1 1/2 spiseskefulde Kania seasoning salt (det er en vegansk udgave af Knorrs Aromat, kan købes i Lidl)
– 1/2 spiseskefuld tørret timian
– 1/2 spiseskefuld tørret basilikum
– 1/2 spiseskefuld tørret rosmarin
– 1 spiseskefuld olie
– 1300 gr. Blandede grøntsager (Tøm din fryser for grøntsagsblandinger, køleskabsskuffen, og skabe for grøntsager og bare fyld i gryden. Alt går an!)
– mine 1300gr, var en blanding af: champignon, kartofler, gulerødder, spinat, peberfrugt, broccoli, porrer, selleri, majs, ærter, perleløg og squash.
– suppehorn eller andet pasta du kan lide. (Kan undlades)
– 4 plantepølser: gerne Naturli’s fra frost, de er suveræne! (Pølser kan undlades fra retten)
*** Du kan evt. Skifte pølser ud med stegt røget tofu.
Fremgangsmåde:
Start med at snitte alle de grøntsager der skal snittes, så er det gjort.
Start med at hælde dine løg og hvidløg i gryden og svits i et par minutter med lidt olie. Tilføj gulerødder, og svits i 2 min mere.
Derefter hælder du de hakkede tomater, vand, plantedrik, salt, Kaniasalt, boullion, ketchup, peber, laurbærblade, paprika og hvidløgspulver i gryden sammen med alle dine grøntsager (bortset fra de varmefølsomme (f.eks spinat og majs dem hælder du i kort inden servering)
Du rører godt rundt, og så skal det ellers bare simre til grøntsagerne er møre, ca. i 20-30min. Smag på grøntsagerne undervejs. Rør jævnligt så det ikke gror fast.
Efter ca. 20 min, sætter du pastaen over. Og begynder at stege dine pølser. Når pølserne er ved at være færdigstegte, så tager du dem fra, skærer dem i skiver og steger dem igen til de ser sprøde og lækre ud.
Når grøntsagerne i suppen er møre, så hældes rosmarin, timian og basilikum i, og vendes rundt i suppen, efter urterne er kogt med i 2 min, tages gryden af varmen. Nu skal den køle lidt af, før du kommer fløden i. Så nu kan du hælde vandet fra pastaen og hvad der nu ellers skal gøres. Efter et par minutter hældes fløden i og suppen smages til, og så er den klar !!
(Hvis uheldet er ude og fløden skiller når den hældes i suppen, så har det kun betydning kosmetisk og har ingen betydning for smagen. På billedet jeg har lagt op af suppen, skilte fløden også for mig, det kan ske for selv den bedste!)
Når suppen er done, spises den med suppehorn og pølseskiver som topping!
Velbekomme !
Så er vi klar til “ligegyldighederne”.
Denne suppe er en lækker sag med masser af smag. Den er børnevenlig og nem at gå til, da alle grøntsager kan bruges.
Herhjemme hedder den : KIMRAS-suppe. Kim for Kimmie og Ras for Rasmus.
Vi lavede den første gang sammen i foråret, som et parprojekt. Rasmus opholder sig ikke særlig meget i vores køkken, men en dag fik han lyst til at vi skulle lave en sund suppe sammen, og denne suppe blev resultatet.
Du kan spise den lige som du vil, du kan komme bønner eller kikærter i, spice den op med chili, spise den med godt brød til, eller andet spændende.
Det er en suppe der bugner af sundhed, som du i øvrigt kan lave rigtig billigt, og som er et hit hvis der kommer gæster.
What’s not to like?
God fornøjelse, tak fordi du læste med !❤