Menu Luk

Stegte auberginer i olie

Til 1 mellemstort glas:

Du skal bruge:

950 gr. Auberginer

1 chili – medium styrke

6 fed hvidløg

En halv flaske olie

1/2 teskefuld peber

1 teskefuld paprika

2 teskefulde salt

1 spiseskefuld rosmarin

Fremgangsmåde:

Skær dine auberginer i passende stykker. Det kan være på langs eller i store tern, eller hvad du synes.

Skær hvidløg og chili groft.

Smid det hele på panden med godt med olie, og steg ved medium varme indtil det ser Ca. således ud:

Skold et syltetøjsglas, og hæld pandens indhold deri med det samme efter skoldning.

Fyld herefter glasset op med olivenolie, så massen er dækket og på med låget med det samme.

Så længe indholdet altid er dækket med olivenolie, så kan de holde rigtig længe. Husk altid at bruge rene redskaber til at fiske auberginerne op af glasset.

Opbevares i køleskabet.

Holdbarhed: op til 6 måneder før åbning. (måske længere, men mine er blevet spist inden)

Efter åbning: mindst 1-2 måneder.

Disse lækre auberginer kan bruges til lidt af hvert, de smager af rigtig meget, så de er drøj i brug.

I salater, sandwiches, pita, tapas eller som jeg har gjort herunder, bare på et stykke rugbrød med agurk og tomat:

Velbekomme🌱

Psst!

Vil du selv dyrke dine auberginer ligesom mig, så er der en guide her:

Dyrkning af auberginer

1 Comment

  1. Pingback:Dyrkning af auberginer – Kimmie Modsat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *