I år har jeg syltet derudaf!
Jeg har nemlig været så heldig at kunne høste intet mindre end 122 agurker fra mit drivhus 🌱
Så her får en opskrift på de lækre sager 🥒
Til et medium størrelse glas
Du skal bruge:
1 – 1,5 agurk i skiver
2 dl lagereddike
2 dl vand
1,3 dl sukker
1 stor teskefuld salt
1 teskefuld peberkorn
Tilføj evt lagerbærblade, sennepsfrø, krydderurter etc.
Fremgangsmåde:
Kog eddike og sukker op, til sukkeret er opløst.
Skær dine agurker i skiver, i den tykkelse du ønsker.
Skold glasset og låget grundigt.
Put dine agurkeskiver i glasset, pres dem lidt sammen med en ske. Fyld derefter glasset helt op med lagen.
Lagen skal køle lidt af i 5-10 min inden du hælder det på glasset.
Skru låget på med det samme, så skulle glasset gerne danne vakuum. Hvis låget stadig kan klikke når du trykker ovenpå det næste dag, så er der ikke dannet vakuum, og så er holdbarheden forringet. Men de kan stadig holde nogle måneder.
Brug kun rene redskaber til at fiske agurkerne op, lad ikke glasset stå ude eller åben for længe – så giver du de bedste betingelser for holdbarheden.
Opbevares i køleskabet.
Uåbnet kan de holde i flere måneder.
🌱🥒 Tip 🌱🥒
Hvis du har for mange agurker og for lidt plads i køleskabet, så kan du skære dine agurker og fryse dem til senere syltning.
Velbekomme🌱
Pingback:Dyrkning af agurk – Kimmie Modsat
Hej Kimmi
Hvis der er undertryk og de ikke skal spises men gemmes til vinter, skal de stå i køleskab ell kunne et mørkt køkkenskab du’ ?
Tak for du deler alle dine gode fif
Vh
Susanne
Mine agurker med undertryk har faktisk holdt 9 måneder i køleskabet indtil videre, så de holder længe.
Jeg har kun opbevaret dem på køl, så det ved jeg faktisk ikke. Men måske man skulle prøve med et par glas engang udenfor køl, for at se hvordan det går, de fylder sådan i køleskabet!
Selv Tak, er glad for at du har gavn af dem
Det må prøves evt med skyllede atamonglas.
Jeps det må prøves! Jeg bruger dog ikke atamon, det er ikke så godt for kroppen.