Menu Luk

Dyrkning af kartofler

Jeg vil starte med at sige: Frygt ej!

Kartofler er nemme og super gavmilde 🌱

Kartofler sås ikke, de lægges. Altså skal du bruge læggekartofler til formålet. – kartofler kan godt sås fra frø, men det er de færreste der begiver sig ud i det projekt.

Hvis du selv har kartofler til formålet, kan de lægges til forspiring i slutningen af februar /marts.

Man forspirer dem, så de lige får et forspring. Du kan sagtens lægge kartofler som ikke er forspirede, der går bare lidt længere tid før planterne dukker op af jorden.

Du kan købe færdige læggekartofler de fleste steder nu tildags. Flere dagligvarebutikker har dem, de står som regel sammen med køkkenhavefrøene. Jem og fix og lignende butikker har dem også.

Jeg ligger i år mine kartofler til forspiring i dag d. 28 februar.

Jeg ligger dem ud i haven i midten af april, når chancen for den hårde frost er væk.

Kartofler er taknemmelige planter, der faktisk kan gro hvor som helst og i hvilket som helst jord. Mange bruger faktisk kartoffelplanter, til at jordforbedre et stykke jord, som de ønsker at bruge til afgrøder. Planterne med deres knolde, braser simpelthen igennem den hårde jord og løsner jorden.

Jeg gøder ikke mine kartofler, jeg sørger dog for at jorden er rimelig løsnet, så rødderne får nemmere fat.

Hvis du gøder dine kartofler for meget risikerer du at de i stedet for at lave knolde, fokuserer på at lave store flotte grønne planter over jorden, og det kan man ikke bruge til noget. 🌱

Forspiring af kartofler:

D. 28 februar:

Det gøres så simpelt at du ligger dine kartofler i ét lag i en kasse af art, stiller dem lidt lyst og ikke for varmt. Jeg stiller dem i mit gæsteværelse, hvor der ikke er varme på.

Her skal de bare stå og hygge sig indtil april. Nogle gange kan man give dem et pift med en forstøver hvis man vil være ekstra god ved dem.


Dette indlæg opdateres løbende med billeder og fifs, som processen med mine egne kartofler skrider frem🌱

Næste opdatering kommer når jeg planter dem ud i haven, så følg med herinde på dette indlæg🌱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *