Menu Luk

Nem Fyldig Grøntsagssuppe

Sværhedsgrad: Nem

Tid: 40-50 min

Portioner: ca 8-10

Du skal bruge:

2 spiseskefuld olie
1-1.5 liter vand (alt efter eget ønske)
6 boullion terninger
1 pose suppeurter
3 løg
600 gr. Kartofler i tern
150 gr. Porrer
1/2 helt hvidløg
1 teskefuld peber
1.5 spiseskefuld hvidløgspulver
0.5  spiseskefuld salt
0.5 teskefuld tørret rosmarin
1 spiseskefuld krydderisalt fra Lidl (Lidls udgave af aromat som er vegansk)
1 spiseskefuld tørret merian
200 ml. Soya fløde (usødet)

Fremgangsmåde:

Start med at snitte dine løg, hvidløg, porrer og kartofler.
Svits løg, hvidløg og porrer i olien til de er gyldne.
Hæld dernæst vandet ved sammen med Kartofler, suppeurter, boullion, salt, peber, krydderi salt, rosmarin og hvidløgspulver. – nu skal det bare koge derudaf, indtil grøntsagerne er møre. Ca. 25 min.
Når det er godt mørt, hælder du det tørrede merian i, rørrer godt rundt, og tager så gryden af varmen. Nu venter du lige et par minutter, og så kan du hælde fløden ved, smage til og servere!

Kan spises som den er, eller med gode ris eller nudler I, eller med et godt brød.

Velbekomme!🌱

Så er vi klar til “ligegyldighederne”

Herhjemme hedder denne suppe Rasusplussup.

Første gang jeg lavede suppen var min kæreste helt vild med den og han fik derfor en smule  ejerfornemmelse. Derfor frøs jeg en stor portion ned til ham, til hårde tider.
Da han så en måneds tid efter, finder jagtinstinktet frem og jager i fryseren efter mad, så finder han bøtten med suppe.
Jeg kunne høre han stod og grinede ude i køkkenet, så jeg gik derud. På bøtten havde jeg skrevet Rasus + Sup. Det gav ingen mening og jeg ved simpelthen ikke hvorfor jeg sparede M’et væk i Rasmus, og jeg ved ikke hvad + skal betyde… Men Rasmus morede sig gevaldigt OG fik god aftensmad, så en succes var det da! Så nu hedder suppen altså Rasusplussup.

Mere har jeg sådan set ikke at sige til denne opskrift… Hurra!

God dag til dig 🌱❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *