Menu Luk

Spicy karrysuppe

Du skal bruge:

225 gr. løg

6 fed hvidløg

12 gr. frisk chili

100 gr. gulerødder

150 gr. revet græskar

250 gr. knoldselleri

400 gr. squash

3 store spiseskefulde mild madras karry med top

0,5 dåse hakkede tomater (eller 200 gr. friske tomater

200 gr. syltede peberfrugter (eller friske hvis du foretrækker det)

0,75 l vand

1 dåse fed kokosmælk

5 grøntsagsbouillonterninger

0,5 – 1 spiseskefuld rørsukker (alm kan også bruges)

Et drys peber

0,5 teskefuld salt

1 dåse kikærter

75 ml. vegansk fløde

Fremgangsmåde:

Start med at smitte dine grøntsager som du ønsker dem.

Svits løg, gulerødder og knoldselleri i en gavmild mængde olie til de er bløde og gyldne.

Tilføj hakkede fed hvidløg, chili og karry og svits videre i et par minutter under omrøring.

Tilføj derefter vand, kokosmælk, tomat og peber og lad det koge 5 minutter.

Tilføj herefter squash og syltede peberfrugter.

Lad det koge til alle grøntsagerne er lækre og møre og tilføj derefter alle de øvrige ingredienser, bortset fra fløde.

– Kog op og smag til.

Tag gryden af varmen og tilføj fløden.

Serveres evt med lidt basmatiris og frisk koriander 🌱

Velbekomme 🌱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *