Du skal bruge:
225 gr. løg
6 fed hvidløg
12 gr. frisk chili
100 gr. gulerødder
150 gr. revet græskar
250 gr. knoldselleri
400 gr. squash
3 store spiseskefulde mild madras karry med top
0,5 dåse hakkede tomater (eller 200 gr. friske tomater
200 gr. syltede peberfrugter (eller friske hvis du foretrækker det)
0,75 l vand
1 dåse fed kokosmælk
5 grøntsagsbouillonterninger
0,5 – 1 spiseskefuld rørsukker (alm kan også bruges)
Et drys peber
0,5 teskefuld salt
1 dåse kikærter
75 ml. vegansk fløde
Fremgangsmåde:
Start med at smitte dine grøntsager som du ønsker dem.
Svits løg, gulerødder og knoldselleri i en gavmild mængde olie til de er bløde og gyldne.
Tilføj hakkede fed hvidløg, chili og karry og svits videre i et par minutter under omrøring.
Tilføj derefter vand, kokosmælk, tomat og peber og lad det koge 5 minutter.
Tilføj herefter squash og syltede peberfrugter.
Lad det koge til alle grøntsagerne er lækre og møre og tilføj derefter alle de øvrige ingredienser, bortset fra fløde.
– Kog op og smag til.
Tag gryden af varmen og tilføj fløden.
Serveres evt med lidt basmatiris og frisk koriander 🌱
Velbekomme 🌱