Menu Luk

Glutenfri veganske græskarboller

Opskrift til Ca. 27 boller:

Det skal du bruge:

1,3 liter lunkent vand

60 gr. loppefrøskaller

18 gr. gær

2 små teskefulde æblecidereddike

3 spiseskefulde ahornsirup

0,6 dl olivenolie

7-8 teskefulde havsalt*

200 gr. boghvedemel

200 gr. rismel

275 gr. glutenfri havregryn

375 gr. revet rå græskar

150 gr. solsikkekerner

150 gr. græskarkerner

*alm salt kan sagtens bruges. – jeg kan godt lide brødet er godt saltet, så jeg bruger 8 tsk salt, men smag og behag er jo forskelligt.

Det skal du gøre:

Start med at smuldre gæren ud i det lunkne vand og tilføj loppefrøskallerne. Rør godt rundt, indtil gæren er opløst. Lad nu det stå og tykne, imens du vejer de andre ingredienser af.

Tilføj olie, salt, ahornsirup og æblecidereddike og rør rundt.

Tilføj derefter de resterende ingredienser, melet og havregrynene må gerne hældes i over flere omgange.

Når alle ingredienserne er kommet i, så omrøres dejen i 10-15 min.

Lad nu dejen hæve et lunt sted i 2-3 timer med viskestykke over (jeg sætter dejen ind i sengen under dynen)

Tænd ovnen på 185 gr. varmluft.

Når dejen er klar, så gør 2 bageplader klar med bagepapir, og fyld et glas med lunkent vand. Brug en spiseske til at ligge portioner af dejen ned på pladen. Dyp skeen i vandet efter hver bolle. Du behøver ikke forme dejen i hænderne, bare smid dejen ud på bagepladen, med det der nu følger med på skeen, de må gerne se noget uens og rustikke ud, de skal nok blive ret ens inde i ovnen.

De skal have 40-50 minutter inde i ovnen, alt efter hvilken ovn du har og hvor store du har lavet dine boller.

Kig til dem efter 30 min. Hvis de er blevet meget mørke så skru ned på 175 resten af tiden.

De er færdige når de lyder lidt hule når du dupper dem under bunden.

Spises først når de er afkølede eller lunkne, da de ellers kan være lidt klistrede indeni når de er helt varme. De bliver faste når de er afkølede.

Bollerne bliver ikke super høje, men de smager godt og er luftige.

De kan opbevares i køleskabet i op til 10 dage, og de tåler også at komme i fryseren.

Indeholder Ca 230 kcal pr stk.

Smager fantastisk med denne pesto på:

Vegansk Tomatpesto

– Velbekomme! ❤️

2 Comments

  1. Pingback:Ovnbagt tomatsuppe – Kimmie Modsat

  2. Pingback:Vegansk Squashsuppe – Kimmie Modsat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *