Menu Luk

Lav selv chilipulver

Du skal bruge:

550 gr. Friske chilifrugter (eller fra frost) *

1 teskefuld rørsukker

1 teskefuld salt

Fremgangsmåde:

Blend dine chilifrugter lidt groft, sammen med salt og sukker.

Smør derefter massen ud på bagepapir i et tyndt lag:

Derefter skal massen i ovnen på 70gr varmluft i Ca. 5-6 timer.

Hold øje med massen undervejs, rør gerne lidt rundt i det et par gange.

Når massen er tør, tages det ud af ovnen.

Derefter gives det en hurtig tur i blenderen indtil det har den ønskede konsistens.

Fyldes i en lufttæt beholder og kan holde nærmest evigt.

Voila! ❤️

Så er vi klar til “ligegyldighederne”

Sæsonens første chilifrugt er snart klar til høst, og det er kun d. 16 april i dag!

Jeg er lykkedes med at overvintre 2 chiliplanter fra sidste år, så de er allerede i fuld gang med at lave frugter. Jeg har derudover omkring 15 nye chiliplanter igang. 🌱

Men jeg havde altså lige 550gr. chili i fryseren fra sidste års sæson, så det måtte jeg lige få gjort noget ved, inden den nye chilisæson for alvor går igang.

Så jeg lavede tørrede chilipulver i dag af frosne chilier. 🌱 🌶️

Tøede de hele chilier op, skar stængerne af og blendede hele molevitten.

Fryseren er stadig fyldt op med lækkerier fra sidste års sæson. Den er proppet med tomater, bladselleri, brombær, squash og græskar.

Det dér selvforsyning er ret skønt 🌱

Hvis du vil igang med at dyrke dine egne chiliplanter, så kig her:

Dyrkning af chili og peberfrugt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *