Menu Luk

Dyrkning af knoldselleri

I år skal jeg for første gang prøve kræfter med at dyrke knoldselleri. Dét er jeg mega spændt på, da jeg ELSKER knoldselleri. Jeg har dog hørt at de er krævende i forhold til gødning osv. Men prøves det skal det!

Jeg havde hørt at bladselleri også var mega svært at dyrke, men det prøvede jeg sidste år og det gik nemt og fik mange flotte bladselleri. Jeg skal have dobbelt så mange bladselleri i år i hvert fald.

Dyrkning af bladselleri

1. Marts:

Forspiring af knoldselleri

Jeg har valgt at bredså i en potte med jord. Sået 22 frø i samme potte, lagt et tyndt lag jord over og klemt jorden blidt, så frøene får jordkontakt og sprayet vand på med en forstøver.

Nu står de i min vindueskarm med tomater, bladselleri og rosenkål.

Dyrkning af Rosenkål og Palmekål

Dyrkning af tomater

D. 15 marts: (dag 15)

Nu er de begyndt at dukke op.

Da spireprocenten ikke er imponerende, har jeg i øvrigt valgt at så nogle flere. 🌱

Dag 39:

I dag blev knoldselleri ompottet.

Før:

Efter:

Knoldselleri må ikke sættes dybere i den nye potte, end den var i den gamle.

Lige nu hænger de lidt, men når de bliver større skal de nok ranke sig 🌱

Dag 78:

Nu varer det ikke længe før knoldselleri gerne vil ud. Men det er stadig for koldt. 🌱

1 juni – dag 92

Udplantning:

I dag blev 29 knoldselleri udplantet på friland 🌱

De må ikke sættes dybere end de stod i deres potte, faktisk må lidt af roden gerne være blottet.

Jeg har sat dem ca. med 50cm afstand imellem rækkerne og 35 afstand i rækkerne. 🌱

Nu skal de have masser af vand og næring løbende og så må vi se hvordan det går 🌱

Dag 115:

De har det så fint. Og det ligner at de er ved at lave knolde.

Alle planter har overlevet ugerne efter udplantning. Det største problem er at de er meget tørstige, så jeg må tilføre meget vand til bedet.

De deler bed med palmekål, rosenkål og selvsåede kartofler. Jeg har selvsåede kartofler flere steder i mine bede. Det er både fedt og irriterende. Fedt fordi jeg får flere kartofler, men irriterende fordi de forpurrer mine planer.

Men det kan jo ske du ikke får alle kartofler op ved høst, og så får de jo altså babyer året efter. De får lov til at blive når nu de så gerne vil vokse 🌱

Dag 163:

Det begynder at ligne noget 🌱

Dag 211:

Store flotte knoldselleri, klar til høst🌱

Nogle er større end andre.

De kan tåle let frost, og de vokser fortsat, så de får lov til at stå her i jorden så længe som muligt, og kan høstes løbende. 🌱

Dag 218:

Første høst 🌱


🌱Alle mine indlæg omkring såning og forspiring, vil jævnligt blive opdateret hele vejen igennem plantens vækst, med tips og tricks, billeder og forklaring af hele processen fra frø til plante til høst. Så du kan følge processen her i dette indlæg. 🌱

Opdateres…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *