Menu Luk

Dyrkning af knoldselleri

I år skal jeg for første gang prøve kræfter med at dyrke knoldselleri. Dét er jeg mega spændt på, da jeg ELSKER knoldselleri. Jeg har dog hørt at de er krævende i forhold til gødning osv. Men prøves det skal det!

Jeg havde hørt at bladselleri også var mega svært at dyrke, men det prøvede jeg sidste år og det gik nemt og fik mange flotte bladselleri. Jeg skal have dobbelt så mange bladselleri i år i hvert fald.

Dyrkning af bladselleri

1. Marts:

Forspiring af knoldselleri

Jeg har valgt at bredså i en potte med jord. Sået 22 frø i samme potte, lagt et tyndt lag jord over og klemt jorden blidt, så frøene får jordkontakt og sprayet vand på med en forstøver.

Nu står de i min vindueskarm med tomater, bladselleri og rosenkål.

Dyrkning af Rosenkål og Palmekål

Dyrkning af tomater

D. 15 marts: (dag 15)

Nu er de begyndt at dukke op.

Da spireprocenten ikke er imponerende, har jeg i øvrigt valgt at så nogle flere. 🌱

Dag 39:

I dag blev knoldselleri ompottet.

Før:

Efter:

Knoldselleri må ikke sættes dybere i den nye potte, end den var i den gamle.

Lige nu hænger de lidt, men når de bliver større skal de nok ranke sig 🌱


🌱Alle mine indlæg omkring såning og forspiring, vil jævnligt blive opdateret hele vejen igennem plantens vækst, med tips og tricks, billeder og forklaring af hele processen fra frø til plante til høst. Så du kan følge processen her i dette indlæg. 🌱

Opdateres…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *