Til Ca. 8 store pandekager:
Du skal bruge:
400 gram hvedemel
6 dl. plantemælk (gerne soya sødet med vanille – evt den blå fra Naturli’)
1/2 teskefuld bagepulver
1 teskefuld vanillesukker
Vegansk smør til stegning.
Fremgangsmåde:
Start med at blande de tørre ingredienser godt sammen. Hæld så soyamælken i og rør grundigt. (små klumper er ok)
Lad gerne dejen hvile lidt inden stegning, men det er ikke et must.
Sørg for at panden er godt varm men ikke på fuld hammer.
Og så ellers bare lav pandekager derudaf!
Tip:
Dejen kan snildt holde sig nogle dage i køleskabet. Den kan godt se lidt gusten ud efter at have stået i køleskabet, da den skiller, men efter en hurtig omrøring er dejen helt normal igen.
Så er vi klar til “ligegyldighederne”
Disse pandekager har jeg lavet rigtig rigtig mange gange. Til brunch, til natmad, morgenmad, til venner og familie.
De smager NØJAGTIG som ganske almindelige ikke-veganske pandekager. Jeg har fået flere mennesker til oprigtigt at undre sig over, hvad i alverden æg overhovedet skal befinde sig i en pandekagedej efter, for man kan hverken se, føle eller smage forskel, ergo må de ikke mangle. Det er der mange der har fået grå hår over gennem tiden herude. Men så har man da dét sjov som pandekagebager.
De smager godt med denne brombærsauce eller marmelade:
God fornøjelse med dine nybagte pandekager ❤️
P.S Inspireret af Thomas Erex, dog med Kimmie-“forbedring”.