Portioner: 5
Sværhedsgrad: nem
Du skal bruge:
2 ds hakkede tomater
1 pk plantefars (400gr.)
2 revede gulerødder
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 lille ds majs
100 ml plantefløde
200 ml. plantemælk
1 stor teskefuld tørret rosmarin
1 stor teskefuld tørret basilikum
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld paprika
1/3 teskefuld spidskommen
2 spiseskefuld balsamico
2 grøntsagsbouillon terninger
2 laurbærblade
1 teskefuld kania krydderisalt fra Lidl (en vegansk aromat efterligning) alternativt kan du erstatte den med lidt salt og en halv bouillonterning.
1,5 teskefulde salt
1 lille teskefuld peber
2 spiseskefulde gærflager
Fremgangsmåde:
Snit og svits dine løg i lidt olie i et par minutter, tilføj derefter snittede hvidløg og revede gulerødder, og svits i 3 min.
Derefter tilføjes plantefarsen, den svitser du med i 5 min. Hvis det gerne vil gro fast, så tilføj mere olie og gerne en sjat vand.
Herefter tilføjes hakkede tomater, plantemælk, plantefløde, balsamico, bouillon, laurbærblade og alle krydderier Bortset fra basilikum og rosmarin.
Nu skal det simre i mindst 20 min. Omrør i ny og næ. 🌱
Efter de 20 minutter, tilføjes majs, basilikum, gærflager og rosmarin. Røres rundt og tages af varmen efter 2 min.
Nu skal retten smages til og serveres med pasta, kartoffelmos eller ris og måske godt brød 🌱
Velbekomme!
“Så er vi klar ligegyldighederne”
Jeg vil våge den påstand, at den her bolognese kan snyde ALLE til at tro at det er en almindelig bolognese med oksekød.
Jeg har serveret den for mange forskellige mennesker efterhånden og alle har været begejstrede og syntes bare at den smagte som alm. bolognese.
Tips:
Opskriften kan med chili, mere spidskommen, peberfrugt og bønner forvandles til chili Sin carne. (betyder chili UDEN kød, i modsætning til chili Con carne, som betyder chili MED kød.
Du kan bytte plantefarsen ud med røde linser, eller simpelthen bare 500gr. hakkede grøntsager.
Du kan bruge denne bolognese til lasagne.
Muligheder er der nok af🌱