Scrambled tofu er et vegansk (og sundere) alternativ til scrambled eggs.
Det smager lige så godt, er nemt at lave og kan varieres på et utal af måder. På billedet har jeg f.eks tilføjet soltørrede tomater.
Til 1-2 personer:
Du skal bruge:
125 gr . Tofu
1 tsk salt
1/4 tsk peber
4 tsk gærflager
1/4 stødt gurkemeje
1 tsk hvidløgspulver
Olie eller smørbar til stegning
Fremgangsmåde:
Du presser vandet ud af tofuen, smuldrer det ud på den varme pande.
Tilføjer alle de øvrige ingredienser og svitser til det ser sprødt og saftigt ud. (efter Ca. 7 minutter på panden ved medium varme)
Du kan tilføje andre lækre ting til din scrambled tofu.
– soltørrede tomater eller peberfrugter – en opskrift på at lave dine egne kan du se her:
– grøntsager – F.eks: svampe, squash, gulerødder, løg, hvidløg, spinat, friske tomater, chili
– friske eller tørrede krydderurter
– alverdens krydderier
Så er vi klar til “ligegyldighederne”
Selv min skeptiske kæreste nyder scrambled tofu til hans brunch i stedet for æg.
Vi plejer at lave brunch en eller to gange i måneden.
Menuen er som regel:
baked beans, frisk frugt, marmelade, scrambled tofu, ristet rugbrød eller chiaboller og pandekager – En vegansk opskrift på pandekager kan du se her:
God fornøjelse 🌱