Menu Luk

Indisk squashcurry

Tid: 20-25 min

Portioner: 3-4

Sværhedsgrad: nem

Du skal bruge:

250gr. Squash (courgetter) i tern eller skiver.

3 fed hvidløg

3 tomater

2 alm. størrelse løg

1/2 teskefuld gurkemeje

1/2 teskefuld chilisauce el. eller chilipulver

1 dåse kokosmælk (ikke light)

Olie

Ris eller brød til servering

(ja du har set rigtigt, der mangler ingen krydderier eller andet)

Fremgangsmåde:

Start med at snitte dine løg, og svits dem lidt brune i lidt olie i en gryde.

Hak dine tomater groft og smid dem og hvidløgsfed i en minihakker, og blend de til det er en blød masse. Massen stiller du til side.

Når dine løg har fået lidt farve, hælder du chili, gurkemeje og squash i gryden og steger dem i ca. 5 minutter.

Derefter hældes tomat/hvidløgsmassen i gryden, det skal op og koge kort, og derefter hælder du din kokosmælk i og lade retten simre i 5-10 min.

Serveres med gode ris, gerne basmati eller jasmin, og eller pandebrød eller naan.

Velbekomme! 🌱

Så er vi klar til “ligegyldighederne”

Jeg har fundet inspiration til denne ret i en indisk kogebog. Jeg har dog rettet opskriften til så den passer mig.

Det er en rigtig nem og smuk ret. Med simple og alligevel spændende smagsnuancer.

Ikke engang salt putter jeg i.

Den kan sagtens boppes op med lime og salt f. eks, men jeg kan godt lide den som den er🌱

At både løg, squash, chili og tomater er fra egen avl, gør jo bare retten endnu federe at lave.

God aften til dig 🌱❤️